Home
A tot Z |

De Europese week van de afvalvermindering

Van 17 tot 25 november 2018 heeft "de week van de afvalvermindering’ plaats”. Deze Europese week wordt georganiseerd door het LIFE+ programma van de Europese Commissie en is een initiatief ter bevordering van sensibiliseringsacties rond een duurzaam grondstof- en afvalbeheer gedurende één week.

De Week vormt dus de gelegenheid voor de gemeente om een activiteit te organiseren of inwoners te sensibiliseren rond het thema afvalvermindering. Wat zijn ideeën voor acties die bijdragen tot het verminderen van afval of voor het hergebruik van producten? Kan de gemeente tips geven aan inwoners over dingen die ze kunnen doen om het afval te verminderen in het dagelijkse leven? Je vindt zeker inspiratie op www.ewwr.eu.

Gelijklopend lanceert het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG) de uitdaging om zo veel mogelijk zorgorganisaties voedselverlies te laten meten tijdens deze Europese week van de afvalvermindering. Meten kan op verschillende manieren en ook op kleine schaal. Op de website van het Departement WVG (www.departementwvg.be/voedselverlies ) vindt je handvaten, meetsjablonen en heel wat documentatie over het registreren van voedselverlies binnen de organisatie. 

Ben je als gemeente geprikkeld om nog meer te doen, en duurzaamheid als kernwaarde in geheel je beleid en organisatie te laten doorleven? Neem dan zeker ook een kijkje op www.koersfutuur.be: een traject dat je in een aantal stappen mee neemt om een geïntegreerd beleid rond duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen te ontwikkelen. Voor meer informatie en ondersteuning kan je steeds bij ons terecht.
 © 2015 Kina, Alle Rechten Voorbehouden | the eForum Factory | Sitemap | Privacy verklaring