BelRAI Screener: basisopleiding

Opleidingen  |  BelRAI

BelRAI instrumenten (Belgische verzamelnaam voor Resident Assesment Instrument) worden gebruikt om de zorgbehoevendheid van personen in kaart te brengen in de Vlaamse zorgsector.

Sinds 1 juni 2021 moeten alle diensten gezinszorg en indicatiestellers voor de toekenning van het zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden (de voormalige Vlaamse zorgverzekering) de zorgbehoefte bepalen aan de hand van een nieuw instrument: de BelRAI Screener. De BelRAI Screener is een instrument dat peilt naar het niveau van functioneren van een volwassen persoon.

KINA organiseert, in samenwerking met de VVSG, opleidingssessies om indicatiestellers op te leiden in het gebruik van de BelRAI Screener en het Sociaal Supplement. Bovendien wordt de verplichte jaarlijkse intervisie georganiseerd voor de opgeleide indicatiestellers.

De opleidingen worden afwisselend gegeven in op de welzijnscampus van KINA in Malle (Antwerpsesteenweg 503) en de zorgboerderij in Boechout (Hellestraat 65), afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Meer informatie volgt na inschrijving (zie formulier onderaan).

Het terugkeermoment voor de basisopleiding BelRAI Screener vindt plaats op 18/04/2023

Prijs

Voor deelname aan een volledige opleidingsdag wordt per deelnemer een vergoeding van 85 euro (exclusief btw) gevraagd voor leden en 100 euro (exclusief btw) voor niet-leden, inclusief broodjeslunch.

 

 

Schrijf je in

Inschrijven voor dit evenement is niet (meer) mogelijk. Bekijk zeker ook onze andere activiteiten.

Datum

7 maart 2023 @ 09:00 - 16:30

Locatie

Welzijnscampus KINA
Antwerpsesteenweg 503
2390 Malle

Prijs

€85 – €100

Contact

Team vormingspunt

vormingspunt@kina.be