BelRAI Screener: basisopleiding

Opleidingen  |  BelRAI

BelRAI instrumenten (Belgische verzamelnaam voor Resident Assesment Instrument) worden gebruikt om de zorgbehoevendheid van personen in kaart te brengen in de Vlaamse zorgsector.

Sinds 1 juni 2021 moeten alle diensten gezinszorg en indicatiestellers voor de toekenning van het zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden (de voormalige Vlaamse zorgverzekering) de zorgbehoefte bepalen aan de hand van een nieuw instrument: de BelRAI Screener. De BelRAI Screener is een instrument dat peilt naar het niveau van functioneren van een volwassen persoon.

KINA organiseert, in samenwerking met de VVSG, opleidingssessies om indicatiestellers op te leiden in het gebruik van de BelRAI Screener en het Sociaal Supplement. Bovendien wordt de verplichte jaarlijkse intervisie georganiseerd voor de opgeleide indicatiestellers.

De trainer is een ervaren stafmedewerker van KINA die opgeleid is door het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek. De trainer fungeert als expert in deze materie en zal in de eerste plaats de opleiding doorgeven en de nodige attesteringen afleveren. Maar, deze blijft in de toekomst ook steeds bereikbaar voor de deelnemers via een helpdeskfunctie.

De opleidingen worden afwisselend gegeven in op de welzijnscampus van KINA in Malle (Antwerpsesteenweg 503) en de zorgboerderij in Boechout (Hellestraat 65), afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Meer informatie volgt na inschrijving (zie formulier onderaan).

Het terugkeermoment voor de basisopleiding BelRAI Screener vindt plaats op 18/01/2024

Prijs

Voor deelname aan een volledige opleidingsdag wordt per deelnemer een vergoeding van 90 euro (exclusief btw) gevraagd voor leden en 100 euro (exclusief btw) voor niet-leden, inclusief broodjeslunch.

Contact

Heb je vragen over de opleidingsmomenten of over de BelRAI-instrumenten? Neem dan contact op met onze experten op vormingspunt@kina.be!

 

Schrijf je in

Inschrijven voor dit evenement is niet (meer) mogelijk. Bekijk zeker ook onze andere activiteiten.

Datum

12 december 2023 @ 09:00

Locatie

Welzijnscampus KINA
Antwerpsesteenweg 503
2390 Malle

Prijs

€90 – €100

Contact

Team vormingspunt

vormingspunt@kina.be