Infomoment Crisisopvang KINA

Infosessie  |  VOLZET!

Wat?

Al meer dan 30 jaar bieden we met onze crisisopvang ondersteuning aan OCMW’s en eerstelijnshulpverleners die geconfronteerd worden met cliënten die zich in een psychosociale crisissituatie bevinden en op deze manier zonder dak boven het hoofd komen te zitten. Met onze noodbedden zorgen we voor een aanvullend systeem aan de bestaande reguliere hulpverleningsinitiatieven. We voorzien een laatste vangnet voor die mensen die door de mazen van het net vallen. Op deze manier richten we ons tot een zeer kwetsbare doelgroep! Iedere cliënt in onze crisisopvang heeft dan ook zijn eigen verhaal. Maar, wat ze wel gemeenschappelijk hebben, is dat ze zich door hun situatie in een netwerk van sociale uitsluitingen bevinden, waardoor zij niet (zelfstandig) tot een oplossing kunnen komen en al snel beroep moeten doen op crisisopvang.

Dankzij het bieden van materiële crisisopvang (een dak boven het hoofd, eten, hygiëne, veiligheid,…) bekoelt de crisissituatie tot een probleemsituatie waar de cliënt de tijd krijgt om actief een oplossing te zoeken voor zijn probleem. Hierbij wordt hij gesteund door het voor deze cliënt bevoegde OCMW en het personeel van de crisisopvang. Een verblijf in de noodbedden, moet de cliënt de ruimte bieden om op korte termijn te zoeken naar een oplossing, zodoende de cliënt terug kan re-integreren naar de maatschappij. Via een grensoverschrijdende samenwerking met een 47-tal OCMW’s uit de arrondissementen Antwerpen en Turnhout trachten we deze doelstelling te realiseren.

Tijdens de dagelijkse contacten met de sociale diensten van onze aangesloten OCMW’s merken we dat er interesse is in een infomoment ter plaatse in ons crisishotel te Malle. Daarnaast willen we ook tegemoetkomen aan de vele nieuwe personeelsleden binnen de sociale diensten die onze werking graag beter willen leren kennen alsook collega’s die graag de werking van onze crisisopvang willen opfrissen of antwoorden willen op bepaalde vragen.

Graag willen wij onze algemene werking nogmaals persoonlijk toelichten aan onze aangesloten lokale besturen binnen het arrondissement Antwerpen. Hiervoor organiseren wij 2 infosessies gekoppeld aan een rondleiding in de crisisopvang. Op deze manier kan u en uw team de werking van de crisisopvang beter leren kennen en kan u zich ook beter inbeelden hoe een verblijf voor één van uw cliënten verloopt in de crisisopvang.

 

Neem alvast een kijkje op onze website voor meer info (www.kina.be/crisisopvang).

Datum

23 mei 2023 @ 14:00 - 16:00
|Terugkerend Activiteit (Bekijk alle)

One event on 12 juni 2023 at 14:00

One event on 26 september 2023 at 14:00

Locatie

Welzijnscampus KINA
Antwerpsesteenweg 503
2390 Malle

Contact

Team vormingspunt

vormingspunt@kina.be