Lezing “Bijen in de de (moes)tuin: wat kan ik voor u doen?”

Infosessie  |  Zorgboerderij

De zorgboerderij

Op de zorgboerderij in hartje van de Molenbeekvallei gaat tuinbouw, biodiversiteit en natuur hand in hand. De keuze om op een ecologische wijze met onze zorggasten en vrijwilligers het land te bewerken was een vanzelfsprekendheid. We werken samen met de natuur en niet tegen de natuur. Maar op welke manier kunnen we dit goed doen en hoe kunnen we biodiversiteit ondersteunen. Eén van de vele mogelijkheden zijn bijen die de kleine gevleugelde helpende handen zijn op de moestuin.

Inhoud van de lezing

Het nut van bijen kan moeilijk overschat worden. Wereldwijd staan ze bekend als ijverige bestuivers van wilde planten en landbouwgewassen. Ook in de moestuin leveren zij bijzonder nuttig werk, gratis en voor niks. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen is de hoofdrol niet weggelegd voor de honingbij. Zij wordt bijgestaan door tientallen verschillende soorten hommels en solitaire bijen, die het werk verdelen naargelang hun eigen ecologische voorkeuren. Met de juiste kennis over deze prachtige insecten is het mogelijk om de bestuiving van groenten en fruit de optimaliseren. De lezing zal gegeven worden door Joeri Cortens van Natuurpunt.

Voor wie

De lezing is opengesteld voor buurtbewoners, zorggasten en vrijwilligers. Als zorgboerderij willen we inzetten op inclusie in de buurt en regio.

Kosten

Aangezien we een sociaal project zijn zonder subsidiering werken we met het principe van een vrije gift!

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk door een mail te sturen naar boerderij@kina.be met je naam en eventueel aantal deelnemers.

Datum

22 juni 2023 @ 15:00 - 17:00

Locatie

KINA Zorgboerderij
Hellestraat 65
2530 Boechout

Prijs

Gratis

Contact

Team vormingspunt

vormingspunt@kina.be