Dag tegen Kanker

Algemeen  |  7 maanden geleden

Vandaag, 19 oktober 2023, is het de dag tegen kanker… Elk jaar krijgen meer dan 45.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn gemiddeld 125 nieuwe patiënten per dag. Een cijfer om stil van te worden.

Het is een ziekte dat KINA ook van dichtbij mocht beleven via onze voormalig directeur, Jan Hendrickx. Hij stond aan de wieg van KINA in de jaren 80 en heeft de vereniging uitgebouwd tot de organisatie de we vandaag de dag kennen. Jan voerde een lange en dappere strijd tegen kanker, ging zeer waardig om met zijn ziekte en liet de hoop nooit varen. Hij overleed echter op 5 september 2021, maar zijn hart bleef kloppen voor KINA.

Daarenboven is het een ziekte die ook vandaag de dag heel wat personeelsleden van dichtbij meemaken. Als symbool van solidariteit, dragen we vandaag het gele lintje. Een dag om te laten weten aan alle mensen die tegen kanker strijden (of streden), en naasten die mee strijden (of streden), dat we aan hen denken en dat we er voor hen zijn… Want, kanker draag je niet alleen!