Dag tegen Kanker

Algemeen  |  2 jaren geleden

Op donderdag 20 oktober organiseert Kom op tegen Kanker voor de 23ste keer de Dag tegen Kanker.

Vandaag, op 20 oktober, tijdens Dag tegen Kanker, toont KINA haar solidariteit met alle kankerpatiënten en hun naaste omgeving. Per dag krijgen meer dan 100 Vlamingen het nieuws te horen dat bij hen een vorm van kanker is vastgesteld. Iedereen kent wel iemand in hun dichte omgeving die lijdt onder de ziekte. Kom Op Tegen Kanker roept op 20 oktober, tijdens Dag tegen Kanker, op om solidair te zijn met de mensen getroffen door kanker en organiseert activiteiten in ziekenhuizen en zorgorganisaties over het hele land.

Naar website Kom Op Tegen Kanker

Het is een ziekte dat KINA ook van dichtbij mocht beleven via onze voormalig directeur, Jan Hendrickx. Hij stond aan de wieg van KINA in de jaren 80 en heeft de vereniging uitgebouwd tot de organisatie de we vandaag de dag kennen. Jan voerde een lange en dappere strijd tegen kanker, ging zeer waardig om met zijn ziekte en liet de hoop nooit varen. Hij overleed op 5 september 2021, maar zijn hart bleef kloppen voor KINA.

Wees maar zeker dat ook KINA zijn hart verder laat kloppen. Een groeiende, dynamische organisatie stond er al. Een verder bloeiende organisatie toont zich al…

In memoriam Jan Hendrickx