Directeur en stafmedewerker sociale economie nemen het stuur over bij project Food Futuur!

Algemeen  |  2 jaren geleden

Continuïteit binnen de diensten van een organisatie… Niet altijd een evidente opdracht. We streven ernaar om hier telkens optimaal op in te spelen, maar we hebben niet altijd alle factoren in de hand. Deze week werden we geconfronteerd met een onverwachte afwezigheid van onze logistiek medewerker binnen het project Food Futuur. Omwille van de vakantieperiode is de bezetting binnen verschillende diensten beperkt en was het niet mogelijk om vervanging te voorzien. Op zo’n momenten is teamwerk enorm belangrijk. Er zijn voor elkaar! Daarom namen vandaag onze directeur en de stafmedewerker sociale economie het stuur over. En dit in het belang van onze dienstverlening en de meest kwetsbare personen in de samenleving. Samen verleggen we grenzen!

Directeur en stafmedewerker sociale economie nemen het stuur over bij project Food Futuur!

Daarenboven hebben ze ter plaatste kunnen ervaren hoe het project leeft. Wat geeft dit voldoening! De extraatjes, zoals de bloemetjes, zijn de kers op de taart. Er verscheen een grote glimlach bij de vrijwilligers van het afleverpunt. “Hier kunnen we de mensen weer extra gelukkig mee maken”, was de reactie.

Momenteel maken de lokale besturen van Borsbeek, Brasschaat, Edegem, Kontich, Mortsel, Stabroek en Wijnegem reeds deel uit van dit project en zetten ze zich mee in voor de strijd tegen voedselverspilling. Tegen 2025 wil KINA dit project stapsgewijs uitbreiden naar de ganse regio Antwerpen. Hiervoor slaat KINA de handen in elkaar met de stad Antwerpen om volledig regiodekkend te kunnen zijn. Samen krijgen we daarvoor een Vlaamse subsidie i.h.k.v. de projectoproep “sociale distributieplatformen naar voedselhubs 2021”. Met deze Vlaamse steun plant KINA dit opstartende voedseldistributieplatform verder uit te rollen in de ganse regio.

Meer informatie over het project vind je hier!