KINA viert mee 30-jarig bestaan Regionaal Crisisnetwerk W13

Algemeen  |  1 maand geleden

Op donderdag 18 april vond de viering van het 30-jarig bestaan van Regionaal Crisisnetwerk (RCK) plaats, in de schoot van welzijnsvereniging W13. Ook KINA kreeg de kans om dit mee te vieren!

Welzijnsvereniging KINA p.v. werd gisteren door collega-welzijnsvereniging W13 uitgenodigd in het verre Avelgem om mee het 30-jarig bestaan van hun Regionaal Crisisnetwerk (RCK) te vieren. Heel boeiend om de geschiedenis en werking van een initiatief in een andere regio te leren kennen. Proficiat met jullie mooie werking!

We waren vereerd om als inspirerend voorbeeld ons project van gezamenlijk noodbeddensysteem te mogen toelichten… Het project van onze noodopvang is het hart van onze organisatie en een voorbeeld van hoe bovenlokale samenwerking kan zorgen voor sterke(re) lokale besturen.

Het is mooi om te zien hoe verschillende regio’s zich inzetten om een oplossing te zoeken voor psychosociale crisissituaties die leiden tot dak- en thuisloosheid… Maar, het werd ook duidelijk dat de inspanningen hier niet kunnen stoppen. Er liggen nog heel wat uitdagingen op ons te wachten…

Heel veel succes aan W13 met de verderzetting van hun project en het ontsluiten van een aanbod die inspeelt op deze uitdagingen!
Wordt vervolgd…