Noodopvang KINA zet geestelijke gezondheidszorg in de kijker

Noodopvang  |  2 jaren geleden

Ter gelegenheid van de Wereldwijde dag van de Geestelijke Gezondheidszorg zet KINA haar zorggasten in de bloemetjes met een lekkere attentie!

Tijdens de eerste week van oktober werden er in gans Vlaanderen projecten en acties gevoerd ten voordele van de Week van de Geestelijke Gezondheidszorg. Op maandag 10 oktober werd deze week afgesloten met de Wereldwijde dag van de Geestelijke Gezondheidszorg. Ook binnen de noodopvang van KINA werd deze dag in de kijker gezet. Zowel in de crisisopvang te Malle als in de zorgboerderij te Boechout werd met de zorggasten stilgestaan bij het belang van mentaal welbevinden en het bespreekbaar maken van psychische kwetsbaarheid.

Via het voorzien van noodopvang in het hotel te Malle en de zorgboerderij te Boechout probeert KINA haar steentje bij te dragen aan mensen die een moeilijkere periode doormaken. Vandaag, op de dag van de geestelijke gezondheidszorg, brengt KINA de veerkracht van haar cliënten onder de aandacht. Elke zorggast krijgt een lekkere attentie gekoppeld aan een positieve boodschap. Op deze manier toont KINA haar bewondering voor haar cliënten die ondanks hun moeilijkheden toch elke dag op zoek gaan naar een oplossing en streven naar een verbetering van hun situatie.