Teambuilding op onze zorgboerderij

Zorgboerderij  |  2 jaren geleden

In november was het team van Amadeus IT group SA op teambuilding op onze Zorgboerderij in Boechout en stond een dag mee op het veld samen met onze zorggasten en vrijwilligers.

Als welzijnsvereniging is het haast ondenkbaar om zonder vrijwilligers te werken. Zo laat KINA zich omringen door vrijwilligers om het project van de zorgboerderij te versterken en mogelijk te maken. Hun vaardigheden en achtergronden zijn een meerwaarde voor de organisatie. Mensen die vanuit hun professionele ervaringen in hun vrije tijd specifieke vaardigheden aanbieden, buurtbewoners die zich betrokken voelen, mensen die vroeger al geholpen zijn en anderen graag verder helpen. Kortom, een diversiteit van inzet ten voordele van onze meest kwetsbaren. En, dit in het licht van een visie van actief burgerschap.

 

 

Eind 2022 kregen onze zorggasten en vrijwilligers op de zorgboerderij versterking van Amadeus IT group SA. Dit IT-bedrijf zoekt jaarlijks naar sociale projecten om een teambuilding te organiseren. Onze zorgboerderij werd uitgekozen als sociaal project. Een groep medewerkers van Amadeus heeft samen met onze zorggasten en vrijwilligers gedurende een hele namiddag meegedraaid op onze zorgboerderij. Samen met de zorggasten en vrijwilligers werden onze landbouwbedden winterklaar gemaakt door deze te  bedekken met bladeren en compost. Ook hielpen zij mee met het oogsten van onze groenten en het voorbereiden van de verkoop in onze boerderijwinkel.

Op deze manier leerden zij onze werking kennen en stapten zij een namiddag in de schoenen van de vrijwilligers op onze zorgboerderij. Vanuit KINA vinden wij het heel mooi dat private bedrijven zich engageren voor sociale projecten. Wij willen Amadeus IT groep SA dan ook van harte bedanken voor de helpende handen.

Heb jij ook interesse om met jouw bedrijf een teambuilding te organiseren op onze zorgboerderij door een dag mee in het veld te staan met onze zorggasten en vrijwilligers?

Contacteer het team van onze zorgboerderij

Of inspireert dit verhaal jou en wil jij graag een een sociaal project steunen als vrijwilliger? Onze zorgboerderij is steeds op zoek naar extra vrijwilligers die zich willen engageren!

Raadpleeg onze vacature voor vrijwilligers!