Uitstel BelRAI-opleidingen

Opleidingen  |  1 jaar geleden

Als regionaal kenniscentrum, voorziet KINA in een sterk vormingsaanbod en speelt daarom in op opleidingen over de nieuwe BelRAI Home Care. Door uitstel van de implementatiedatum van de BelRAI Home Care, heeft KINA de opleidingen hiervoor verplaatst naar het najaar.

BelRAI: belangrijke instrumenten voor zorgverleners

De BelRAI-instrumenten zijn de inschalingsinstrumenten van de toekomt om de zorgbehoefte van een persoon met een zorg- en ondersteuningsnood in kaart te brengen. Na de uitrol van de BelRAI Screener en het Sociaal Supplement volgt de implementatie van de BelRAI Home Care.

De BelRAI Home Care maakt een uitgebreide beoordeling mogelijk van het functioneren van een persoon die beroep doet op professionele thuiszorg. Het beoordelingsinstrument stelt zorgverleners in staat om het niveau van het fysiek, psychisch, cognitief en sociaal functioneren van een persoon op een uniforme en systematische manier doorheen de tijd op te volgen.

Het is de bedoeling dat de resultaten van een BelRAI Home Care thuiszorgmedewerkers ondersteunen bij de realisatie van een kwaliteitsvol zorgplan op maat. Ze geven een globaal beeld van de gezondheid en zorgnoden van de persoon en detecteren ook domeinen waarbij het functioneren van de persoon verbeterd kan worden of waarbij preventief acties genomen kunnen worden zodat het functioneren niet (verder) achteruit zou gaan.

Uitstel BelRAI Home Care naar najaar 2023

Omwille van dat applicatie van de BelRAI Home Care pas vanaf 1 juni 2023 online en gebruiksklaar zal staan, wordt de uitrol van de BelRAI Home Care opleidingen door KINA uitgesteld en wordt het vormingsaanbod van KINA verzet naar het najaar van 2023. Ook als jouw OCMW geen lid is van KINA, kan je je inschrijven voor het vormingsaanbod. De opleidingen BelRAI Home Care kunnen wel enkel gevolgd worden door indicatiestellers die de opleiding BelRAI Screener en Sociaal Supplement gevolgd hebben.

Indicatiestellers hebben de keuze om deel te nemen tussen twee reeksen van sessies van twee en halve dag.

Neem een kijkje in onze activiteitenkalender voor de nieuwe data en ontdek hoe je kunt inschrijven.
Vergeet zeker ook niet de opleidingen voor BelRAI Screener en Sociaal Supplement (en alle andere opleidingen) te bekijken.