Wereld Dementie Dag 21/09: Filmvertoning The Father en praatcafé Dwaallicht

Activiteiten  |  2 jaren geleden

Naar aanloop van Wereld Dementie Dag op 21 september, organiseert gemeente Zandhoven op 22 september een filmvoorstelling over dementie en vindt op 15 september in Malle weer het praatcafé Dwaallicht plaats.

Meer bewustwording over dementie

Filmvoorstelling The Father

Om meer bewijstzijn te creëren over de ziekte, organiseert lokaal bestuur Zandhoven ter gelegenheid van de Wereld Dementie Dag op 21 september een filmvertoning van The Father op 22 september. Oscarwinnaar Anthony Hopkins vertolkt de rol van een man die onder dementie lijdt, en de kijker op briljante wijze meeneemt wat de ziekte met iemand en zijn dichte omgeving doet. Na de filmvertoning is er nog een nabespreking.

Inschrijven kan via onthaal@zandhoven.be of via 03/410.16.20.

Lees het volledige artikel op de website van GVA.

 

Meer weten over Dwaallicht? 

Praatcafé Dementie – Dwaallicht

Daarnaast neemt opnieuw het regionaal praatcafé over dementie – Dwaallicht – plaats op 15 september in het Woonzorgcentrum Ter Bleeke in Malle. Dwaallicht is een samenwerkingsverband tussen de besturen van Zandhoven, Brecht, Schilde en Zoersel gecoördineerd door een medewerker van KINA. Dwaallicht brengt mantelzorgers voor mensen met dementie bij elkaar om ervaringen uit te delen en er is bij iedere bijeenkomst een gastspreker.

Toegang is volledig gratis en inschrijven kan via info@dwaallicht.be of 04/796.38.22.

Meer weten over het praatcafé?