Zorgboerderij bedankt sponsoren en samenwerkingspartners

Algemeen  |  2 jaren geleden

Het landbouwseizoen op de zorgboerderij KINA p.v. loopt ten einde en dus tijd om stil te staan bij het afgelopen seizoen. Zorggasten en vrijwilligers hebben zich dagelijks ingezet om het land te bewerken met als gevolg een mooie oogst van bloemen en diverse groenten.

Centraal staan de zorggasten die dankzij een residentieel verblijf van 4 tot 6 maanden de kans krijgen zich te re-integreren in de samenleving. Op het landbouwbedrijf worden ze bijgestaan door vrijwilligers en zorgboer(en). Dankzij een goede samenwerking met de maatschappelijk werkers van de verschillende lokale besturen wordt een re-integratietraject uitgewerkt met als einddoel zorggasten zelfstandig te laten wonen en leven.

Een landbouwproject in hartje van natuurgebied de Molenbeekvallei in Boechout kan onmogelijk bestaan zonder steun van samenwerkingspartners en sponsoren. Een uitdrukkelijke dank aan de gemeente Boechout die het project steunt door het leveren van kwaliteitsvolle compost en steeds bereid is om te ondersteunen indien nodig. De vele samenwerkingspartners zoals natuurpunt, VELT en de werkgroep natuurlijk Boechout, zonder hun deskundigheid en medewerking zou dit project onmogelijk slagen.

Dankzij verschillende sponsoren was het mogelijk om met beperkte middelen een vruchtbaar seizoen te oogsten. Hierbij willen we toch even graag stilstaan om hen te bedanken voor zowel kleine als grotere bijdragen in de vorm van giften van zaden, bloembollen, plantgoed…

Bezenhof

Boer Jaak, een gepassioneerde aardbeien -en frambozenteler uit Duffel schenkt onze boerderij 100 aardbeienplantjes.

Sinds het oprichten van zijn bedrijf worden de lekkerste aardbeien verorberd door passanten en lokale horeca. Een voorbeeld van korte ketenaanpak!

VT Sanac, Seeds & Bulbs

VT Sanac, Seeds & Bulbs zorgde voor zaden en bloembollen voor het oprichten van een bloemen -en groentetuin.

Pomuni

“Petatjes” om te planten dankzij aardappelbedrijf Pomuni. Het bedrijf staat garant voor een oogst in samenwerking met lokale telers en streeft naar kwaliteit en duurzaamheid.