Zorgboerderij KINA zoekt geëngageerde vrijwilligers

Zorgboerderij  |  1 jaar geleden

Heb jij een warm hart voor de sociale sector? Ben jij geëngageerd om een bijdrage te leveren op onze zorgboerderij? Dan ben jij misschien wel de persoon die wij zoeken!

Sinds 1985 organiseert KINA noodopvang voor personen in een psychosociale crisissituatie. Vaak merken we dat bepaalde personen behoefte hebben aan langdurige opvang. KINA speelt hierop in met een alternatieve opvangmogelijkheid op onze zorgboerderij. De zorgboerderij biedt hen een rustige leefomgeving waar land- en tuinbouw gecombineerd wordt met zorg en welzijn. Met de handen in de grond zitten, zorgt ervoor dat mensen zich opnieuw nuttig voelen, dat ze groeien in hun welbevinden en opnieuw hun leven kunnen opbouwen.

Als welzijnsvereniging is het haast ondenkbaar om zonder vrijwilligers te werken. Zo laat KINA zich omringen door vrijwilligers om het project van de zorgboerderij te versterken en mogelijk te maken. Hun vaardigheden en achtergronden zijn een meerwaarde voor de organisatie. Mensen die vanuit hun professionele ervaringen in hun vrije tijd specifieke vaardigheden aanbieden, buurtbewoners die zich betrokken voelen, mensen die vroeger al geholpen zijn en anderen graag verder helpen. Kortom, een diversiteit van inzet ten voordele van onze meest kwetsbaren. En, dit in het licht van een visie van actief burgerschap.

KINA is echter nog op zoek naar bijkomende vrijwilligers. Zoek jij een project waar jouw inzet een grote meerwaarde is voor de meest kwetsbaren in de samenleving? Dan kijken wij er naar uit om met jou kennis te maken! We zijn op zoek naar vrijwilligers die zich door de week vrij kunnen maken om een bepaalde taak op zich te nemen of een activiteit met onze zorggasten te begeleiden. Er zijn veel mogelijkheden. We stemmen de taken af op wat zinvol is voor jou en voor de werking van de zorgboerderij. Bekijk zeker onze vacature voor meer informatie.

Naar Vacature Vrijwilligers Zorgboerderij