Home
A tot Z |

Inspiratiedag Sociaal Ondernemen KINA p.v.

Op donderdag 26 mei 2016 organiseren KINA p.v., IMSIR en Selab in samenwerking met VVSG een Inspiratiedag Sociaal Ondernemen. Deze zal doorgaan in CC ’t Gasthuis in Wijnegem. Inschrijven kan hier tot 18 mei!

PROGRAMMA

9u: Onthaal

9u30-10u30: Plenair

Verwelkoming

Greet Valck, raadgever sociale economie, kabinet Minister Liesbeth Homans: Toelichting beleid.

Leen Van Der Meeren, Stafmedewerker VVSG: De vernieuwde wet op overheidsopdrachten.

Bart Wuyts, Directeur Strategische Projectenorganisatie Kempen vzw (SPK): Creëren van waarde door gerichte samenwerking tussen sociale en reguliere bedrijven.

10u45-12u: Workshops

1. Hoe overheidsopdrachten strategisch inzetten voor sociale impact?: The Global Picture – Mieke Pieters

Mieke Pieters is expert op vlak van duurzaam aankopen en MVO. Als geen ander weet ze hoe je als bestuur of als organisatie gebonden aan de wet op de overheidsopdrachten, een overheidsopdracht strategisch kan inzetten zodanig dat je sociale impact geoptimaliseerd wordt. In opdracht van de Vlaamse minister van Sociale Economie en socialeeconomie.be, gefinancierd door de Vlaamse overheid, analyseerde ze diverse praktijkgerichte cases. Dit zal resulteren in een praktische gids voor aankopers en beslissingnemers in lokale besturen. Tijdens deze workshop krijgen jullie in primeur de eerste inzichten die de analyse opleverde en uiteraard een aantal strategische tips!

2. Praktisch aan de slag rond overheidsopdrachten: Bert Baeyens

Bert Baeyens is volledig thuis in de wet op de overheidsopdrachten. In deze workshop loodst hij je door deze complexe materie en toont op een praktische manier aan hoe je deze kan toepassen en hoe je sociale criteria en MVO kan verankeren in je bestek. De bedoeling is dat deelnemers aan deze workshop zoveel mogelijk zelf praktijkcases aanbrengen. Obstakels en opportuniteiten worden onder de loep genomen, wat resulteert in een beter bestek! Neem dus je projectidee, case of ontwerpbestek mee!

3. Duurzaam Ondernemen: Sustenuto – Koen Vanbrabant

Koen Vanbrabant coacht organisaties bij de ontwikkeling en implementatie van een duurzaamheidsstrategie. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen concreet maken voor lokale besturen is het uitgangspunt van deze workshop. Welke internationale kaders en definities zijn belangrijk en welke rol kunnen lokale besturen daarin opnemen? Op welke wijze kunnen lokale besturen duurzaamheid strategisch integreren in hun werking en welke stappen doorlopen ze daarbij? Aan de hand van praktische voorbeelden formuleren we concrete antwoorden.

4. ‘Succesvol samenwerken tussen organisaties: hoe pak ik het aan?: Arteveldehogeschool – Veerle Opstaele

Veerle Opstaele is docent aan de Arteveldehogeschool richting bachelor sociaal werk.

Netwerksamenwerking is een complex samenspel tussen het individu, de organisatie en het netwerk. We zoomen in op basisinzichten rond samenwerken en gaan actief aan de slag met samenwerkingstools die ontwikkeld zijn op praktijkgebaseerd wetenschappelijk onderzoek.

12u15-13u: Debat

Moderator: Fatma Taspinar

In ons afsluitend panelgesprek blikken we samen met experts terug op de workshops. Wat onthouden we van vandaag en hoe gaan we ermee aan de slag?

13u-14u: Netwerklunch

 

PRAKTISCH

De Inspiratiedag gaat door op donderdag 26 mei vanaf 9u in CC ’t Gasthuis (Turnhoutsebaan 199, Wijnegem).

Bereikbaarheid:

De dichtstbijzijnde bus- en tramhalte van De Lijn is halte Wijnegem Fortveld. Wijnegem Fortveld is de terminus van de lijnen 5 en 10. Tramlijn 5 komt van Antwerpen Linkeroever en passeert aan het Sportpaleis. Tramlijn 10 vertrekt in Antwerpen Centrum en komt voorbij het Centraal Station. Ook buslijnen 140 en 141 (Hoboken – UZA – Mortsel – Wijnegem), 410 (Turnhout – Malle – Antwerpen), 411 (Zandhoven – Antwerpen), 412 (Sint-Job-in-‘t-Goor – Sint-Antonius – Antwerpen), 414 (Zandhoven – Zoersel – Malle – Antwerpen) en 780 (Zandvliet – Brasschaat – Schoten – Wijnegem) stoppen aan deze halte.

Ook met de wagen is CC ’t Gasthuis vlot bereikbaar. Er is beperkte parkeergelegenheid aan CC ’t Gasthuis. Die is bereikbaar via de Turnhoutsebaan. Ook op de Turnhoutsebaan kan u parkeren.

Inschrijven:

Inschrijven is gratis, maar wel noodzakelijk. We vragen dat wie zich inschrijft, ook effectief komt. Indien u om de één of andere reden toch plots verhinderd bent, gelieve dit tijdig te melden via mail (zie onderstaande adressen).

U kan zich inschrijven tot en met woensdag 18 mei via deze link.

 © 2015 Kina, Alle Rechten Voorbehouden | the eForum Factory | Sitemap | Privacy verklaring