Home
Voorstelling Hotel
Troeven
Groene omgeving
Trappistenabdij
Bezienswaardigheden
Horeca in de buurt
Recreatie
Online reservering
Links
Contact

Trappistenabdij

Vlakbij bevindt zich de Trappistenabdij, met zijn eeuwenlange traditie van kaas- en Trappistenproductie. Al meer dan 200 jaar kiezen de Trappistenbroeders voor een leven van gebed en arbeid, helemaal volgens de regels van de heilige Benedictus.

Monniken, zo schrijft hij voor, zorgen voor hun eigen levensonderhoud. Daarom is er binnen de muren van de abdij ook een brouwerij. De productie wordt bewust beperkt gehouden, met bijzondere zorg voor mens en milieu.

En omdat ‘winst maken’ niet hun drijfveer is, besteden ze wat overblijft aan caritatieve werken en aan mensen in nood. In het drukbezochte Trappistencafé aan de overkant van de straat krijgt u de gelegenheid om het goddelijk nat en de heerlijke kaas te proeven.

Op bepaalde dagen kan men zelfs in de abdij de kaas aankopen. De abdij en de brouwerij zijn echter niet te bezoeken. In café Trappisten kan u wel een film bekijken over het reilen en zeilen in de brouwerij.
 
Wenst u meer informatie omtrent de Trappistenabdij met boerderij, kaasmakerij en brouwerij, dan kunt u steeds een kijkje nemen op de website www.trappistwestmalle.be .
 
© 2015 Hotel Beukenhof, Alle Rechten Voorbehouden | the eForum Factory