Home
A tot Z |

Schuldbemiddeling

Doelstelling
Het hoofddoel van het project is juridische bijstand verlenen op het vlak van de schuldbemiddeling aan de diensten van de OCMW's.
Het kan gaan om ondersteuning op het vlak van budgetbegeleiding, budgetbeheer en collectieve schuldenregeling.
Indien de tijdsbesteding van de jurist(e) dit toelaat, kan er ook eerstelijns juridisch advies worden verleend aan de inwoners van de gemeente.
Doelgroep
De dienstverlening vanuit KINA p.v. in het kader van de schuldbemiddeling is hoofdzakelijk gericht op kleinschaligere OCMW's, die geen nood hebben aan een halftijdse of voltijdse jurist(e). KINA p.v. biedt de mogelijkheid om voor enkele uren een beroep te doen op een jurist(e), zonder deze zelf te moeten aanwerven.
Methodiek
De medewerkers van het OCMW raadplegen de jurist(e) op de momenten dat hij/zij op het betrokken OCMW aanwezig is. Bij hoogdringendheid kunnen zij de jurist(e) tevens raadplegen op andere momenten, hetzij telefonisch hetzij per e-mail. Cliënten (inwoners) kunnen ook een rechtstreeks onderhoud hebben met de jurist(e). Dit kan echter enkel na het maken van een afspraak via het OCMW.
Contactpersonen
KINA p.v. heeft twee juristen in dienst, namelijk Ruben Boeckmans en Els Van Haesbroeck. Zij volgden de opleiding voor schuldbemiddelaar, georganiseerd door de VVSG.
Voor meer informatie kan u contact opnemen met KINA p.v., Antwerpsesteenweg 503, 2390 Malle, op het nummer 03/218 72 09.
Meer info
 © 2020 Kina, Alle Rechten Voorbehouden | the eForum Factory | Sitemap | Privacy verklaring