Home
A tot Z |

INWONENDE HUISMEESTER ZORGBOERDERIJ

Jouw profiel

Voorwaarden:

  • U bent minstens 18 jaar.
  • U bent sociaal ingesteld.
  • U voelt zich verbonden met personen in een maatschappelijk kwetsbare situatie.
  • U houdt van een groene, landelijke omgeving.


Taakomschrijving

Algemene uitleg:

KINA p.v. is een OCMW-vereniging van 29 OCMW's in het arrondissement Antwerpen. De vereniging is ontstaan in de jaren 80 vanuit het idee om via samenwerking tussen de bestaande voorzieningen een dringend hulpverleningssysteem in de "geestelijke gezondheidszorg” uit te bouwen. Er werd en wordt gewerkt met een oproepcentrale en een noodbeddensysteem waarbij er opvang voorzien wordt voor personen met een hulpvraag van allerlei aard (vb: slachtoffers van een huisbrand, huishoudelijk geweld, uithuiszetting, …). Wanneer deze personen niet terecht kunnen binnen het bestaande hulpverleningsnetwerk, kunnen zij worden opgevangen in de noodbedden van KINA p.v., waar deze opvang sinds 2002 in een eigen hotel te Malle georganiseerd wordt.

Vaak merken we echter dat bepaalde personen die opgevangen worden in onze noodbedden behoefte hebben aan een opvang voor langere duur. Deze groep past niet binnen de woelige omgeving van een crisisopvang. Daarom wil KINA p.v. voor hen een alternatieve opvangmogelijkheid aanbieden in een rustige leefomgeving met aandacht voor een actieve begeleiding, een nuttige dagbesteding, activering, respect, samenleven en re-integratie.

Hiervoor start KINA p.v. in 2019 met een zorgboerderij. De renovatiewerken zijn volledig ten einde en nu loopt de zoektocht naar een inwonende huismeester.

Bent u op zoek naar betaalbare huisvesting en wil u dit combineren met een vrijwillig sociaal engagement? Bent u een huismus maar wil u toch mensen verder helpen? KINA p.v. biedt de mogelijkheid om in een studio binnen de zorgboerderij te komen inwonen. In ruil verwachten we dat u voornamelijk ’s nachts en in het weekend als vrijwilliger een aantal praktische taken uitvoert en zorgt voor toezicht.

Wij bieden:

KINA p.v. biedt de mogelijkheid om u als vrijwilliger nuttig te maken voor uw medemensen, vooral voor diegenen die hulp van anderen op dat moment het meest nodig hebben. U doet ervaring op in de omgang met een zeer diverse groep van mensen en KINA p.v. biedt u een betaalbare huisvesting aan.

Hoe reageren:

Gelieve te reageren door een beknopte motivatie en cv te versturen naar:

KINA p.v. - T.a.v. Inse Hendrickx - Antwerpsesteenweg 503, 2390 Malle of naar home@kina.be. Na ontvangst nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek. Met verdere vragen kan u ons steeds contacteren!

Interesse? Neem dan snel contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Inse Hendrickx

Dagelijks verantwoordelijke KINA p.v.

 © 2015 Kina, Alle Rechten Voorbehouden | the eForum Factory | Sitemap | Privacy verklaring