Dag van de Mantelzorger

Algemeen  |  10 maanden geleden

Op 23 juni zetten we alle mantelzorgers in de schijnwerpers, omdat zij iedere dag lof en pluimen verdienen voor hun goede zorgen.

“Beste mantelzorger, 

Al vind jij de zorg voor een ander nog zo vanzelfsprekend: ze is dat ​​​eigenlijk niet. Wat jij doet is écht bijzonder.

Daarom zetten we je op de Dag van de Mantelzorg in de schijnwe​​rpers. Om je te erkennen, te bedanken en aandacht te vragen voor wat ​je doet. Want als mantelzorger ben je natuurlijk niet alleen ‘zorger’, maar vaak ook geliefde, ​​steunpilaar, belangenbehartiger, zorgcoördinator, en nog zoveel m​​eer. Het combineren van al die rollen is niet simpel, en toch doe jij het. Dat maakt van jou een (nog te vaak ​onzichtbare) held in onze zorg en samenleving.​

Dus dankjewel, mantelzorger​. Jij verdient wel hónderd pluimen.”

Geef een compliment zoals deze van het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg  aan een mantelzorger in je omgeving. Ze verdienen het!

Bij het expertisepunt kun je terecht voor alle basisinformatie rond mantelzorg, zowel voor mantelzorgers als professionals. Daarnaast bundelen ze ook een overzicht samen van alle mantelzorgverenigingen, waarbij je steeds terecht kunt voor advies of een luisterend oor.

Vlaams Expertisepunt Mantelzorg

Ook KINA ondersteunt de mantelzorgers in haar regio.

Lokale besturen kunnen beroep doen op de stafmedewerkers Kwaliteitszorg en Lokaal Sociaal Beleid voor de organisatie van een mantelzorgcafé, een avond waar alle mantelzorgers uit de gemeente welkom zijn om ervaringen te delen en waar een lezing over een bepaald thema gegeven kan worden.

Daarnaast organiseert het Vormingspunt van KINA het ROP Mantelzorg, een overlegplatform voor OCMW-leden voor de uitbouw van een lokaal mantelzorgbeleid.

Meer weten over het ROP Mantelzorg?