Internationale Kinderrechtendag op 20 november

Algemeen  |  6 maanden geleden

Op 20 november 1989 ondertekenden UNICEF en de Verenigde Naties een verdrag waarin de basisrechten van alle kinderen ter wereld werden vastgelegd. Bijna alle landen ondertekenden dit verdrag. Zij zijn verplicht om de rechten van de kinderen van hun land te beschermen.

Vanuit KINA dragen we de rechten van het kind hoog in het vaandel en dragen we hiertoe bij door o.a. de opstart van Huizen van het Kind in onze regio en ondersteuning bieden.

Zo helpen stafmedewerkers bij de coördinatie van het Huis van het Kind in Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Ranst en de Voorkempen. We zetten hierbij graag 2 activiteiten in de schijnwerper om beter een idee te organiseren wat we met Huis van het Kind doen.

 

.

Speeddate Welzijn-onderwijs in Essen

In Essen organiseerde het Huis van het Kind ism 1Gezin1Plan een speeddate tussen sociale organisaties en zorgcoördinatoren van de verschillende scholen in Essen. Het doel is om een brug te slaan tussen welzijn en onderwijs en ervoor te zorgen dat de zorgcoördinatoren het welzijnslandschap leren kennen waar ze beroep op kunnen doen. Dit ook in functie van de ondersteuning en rechten op onderwijs en zorg van en voor elk kind

 

Speelgoedophaalactie in Wuustwezel

In samenwerking met Kringwinkel De Cirkel, organiseert Huis van het Kind Wuustwezel  2x/jaar een ophaling van spullen mee. In mei haalden we boeken op, die dan opnieuw verkocht werden aan een kleine prijs in de Kringwinkel. Zo hoopten we meer kinderen aan het lezen te brengen! Nu de feestdagen dichterbij komen doen we deze oproep opnieuw, maar dan voor speelgoed. Als medecoördinator van het Huis van het Kind Wuustwezel, ondersteunt KINA deze actie mee in functie van het recht op spelen voor elk kind.

Meer informatie over deze actie, of zelf interesse om speelgoed binnen te brengen? 

Het aanbod van KINA

Meer weten waar we lokale besturen nog mee ondersteunen om de rechten van het kind te realiseren? Ga verder naar onze pagina van Lokaal Sociaal Beleid en ontdek wat we nog meer doen op dit vlak. Zo ondersteunen we niet alleen het Huis van het Kind in lokale besturen, maar kunnen we ook helpen bij de uitrol van het BOA-decreet en het Lokaal Loket Kinderopvang.

Lokaal Sociaal Beleid