Lancering provinciale website eerstelijns psychologische zorg

Psychologische ondersteuning  |  2 jaren geleden

De Geestelijke Gezondheidsnetwerken van provincie Antwerpen hebben een provinciale website gelanceerd waar men snel een zorgverstrekker eerstelijns psychologische zorg in de buurt kan vinden.

Sinds kort heeft KINA samenwerking gestart tussen de Geestelijke gezondheidsnetwerken PANGG0-18, SaRA, Emergo. Samen met GGZ Kempen hebben deze 4 netwerken onder het motto: “Samen brengen we psychologische zorg dichterbij” een website gelanceerd waar men alle hulpverleners psychologische zorg in de eerste zorg  in de provincie Antwerpen snel kan vinden. De prachtige tekeningen op de website werden voorzien door illustrator Luc Zwijsen in samenwerking met Kunsthuis van OPZ Geel.

De website informeert de burger over één mogelijk aanbod binnen het hulpverleningslandschap, namelijk psychologische zorg in de eerste lijn: betaalbaar, toegankelijk en verbindend.

Via een eenvoudige zoekfunctie kan de burger een geconventioneerd klinisch psycholoog/orthopedagoog binnen de provincie Antwerpen vinden.

Elke zorgverstrekker heeft een eigen detailpagina  met extra locaties, expertise, opleidingen, (indien van toepassing) meer info over groepsaanbod en een foto van zichzelf. Ook onze eigen klinische psycholoog van KINA kan je op de website terugvinden.

Naar Provinciale website ELPZ

Sinds 2018 ondersteunen de eerstelijns psychologen van KINA ter plaatse de sociale diensten van haar OCMW-leden. Met de eerstelijns psychologische zorg bieden ze cliëntbehandeling aan mensen die al lange tijd op een wachtlijst staan of helpen ze mee te zoeken om een doorverwijzing te maken naar gepaste of gespecialiseerde zorg.

Benieuwd of de eerstelijns psychologische hulp van onze KINA-psychologen voor jouw bestuur een meerwaarde kunnen betekenen?

Naar pagina Psychologische ondersteuning!