Op ontdekkingsreis tijdens de week van de vrijwilliger 2-10 maart 2024

Algemeen  |  2 maanden geleden

Van 2 tot en met 10 maart 2024 is het week van de vrijwilliger. Tijdens deze week zetten we de vrijwilligers van KINA in de bloemetjes. Van 2 tot en met 10 maart 2024 is het week van de vrijwilliger. Tijdens deze week zetten we de vrijwilligers van KINA in de bloemetjes. Dit jaar is het thema “Vrijwilligerswerk is een ontdekkingsreis”. Ook binnen KINA zijn er verschillende vrijwilligers aan de slag die op weg zijn in de ontdekkingsreis. Vrijwilligerswerk is een groot avontuur, gevuld met ontmoetingen en ervaringen, verschillende sectoren en organisaties, én schatten van vrijwilligers.

Wat betekent vrijwilligerswerk binnen KINA?

Er zijn binnen KINA verschillende vrijwilligers aan de slag, zoals binnen Food Futuur en de zorgboerderij. Maar wat betekent dit nu voor de vrijwilligers zelf?

Binnen de zorgboerderij lieten we een aantal vrijwilligers aan het woord:

Een aantal maanden mee op pad gaan met de zorggasten in hun zoektocht naar een nieuwe toekomst …

Een babbeltje tussen de krulkolen.

Een luisterend oor naast de pastinaak.

Een schaterlach in de tomatenserre.

Een beetje goede raad bij het bloemenveld.

Een bakje troost in de kapel.

Een schouderklopje op de stilteplek.

En vooral genieten van de mooie natuur waarin we mogen verblijven.

Bedanking aan de vrijwilligers!

Binnen KINA zetten we de vrijwilligers ook in de bloemetjes en spreken we grote DANK U WEL uit voor hun inzet!

Ook jij kan je vrijwilligers bedanken voor hun inzet in jouw lokaal bestuur of organisatie. Dit kan doen door de e-card te downloaden op de website van Week van de Vrijwilliger.

Naar website Week van de Vrijwilliger

Interesse om zelf aan de slag te gaan als vrijwilliger?

Ben je nog niet zeker of vrijwilligerswerk wel iets voor jou is? Neem dan eens een kijkje op Vrijwilligerswerk – Wéldoeners. Tijdens de week van de vrijwilliger kan je proeven van vrijwilligerswerk. Zo kom je te weten of vrijwilligerswerk iets voor jou is? Ben je nog op zoek naar vrijwilligers en wil je hen warm maken om vrijwilligerswerk bij jou te komen doen? Dan kan je ook op deze website een vacature plaatsen om vrijwilligers te laten proeven.

Ben je nog op zoek naar vrijwilligerswerk? Neem dan zeker eens een kijkje op de website Vind vrijwilligerswerk | Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw waar je misschien wel de geknipte vrijwilligersjob vindt.

Of neem een kijkje op de website van KINA, want wij zijn ook nog steeds op zoek naar vrijwilligers: Vrijwilliger Woonzoeker, vrijwilliger Food Futuur , Vrijwilliger zorgboerderij, vrijwilliger telefonisch consulent

Naar Vacatures voor vrijwilligers

Ondersteuning bieden aan vrijwilligers als lokaal bestuur?

Met de KINA Academie organiseren we op 28 mei 2024 de eerste KOPop vrijwilligers. Dit is een bijeenkomst waar je collega’s kan ontmoeten van andere besturen, ervaringen delen en een grotere deskundigheid verwerven over het thema ‘vrijwilligers’. We gaan aan de slag rond het vrijwilligerskader en het intern vrijwilligersbeleid.

De KOPop vrijwilligers wordt mee vormgegeven door de deelnemers. De inhoud kan wijzigen naargelang de noden en vragen.

Meer informatie en interesse om deel te nemen?

Neem dan een kijkje bij KOPop Vrijwilligers