KINA trapt haar regionale telling dak- en thuisloosheid af op het Regionaal Welzijnscafé van 25 juni 2024

Algemeen  |  2 weken geleden

Op 25 juni organiseert KINA een Regionaal Welzijnscafé in de Populier in Zandhoven, dat volledig in het teken staat van de regionale telling dak- en thuisloosheid in haar regio op 18 oktober 2024.

Klaar voor de start? Iedereen telt mee!

Om een effectief beleid te kunnen voeren om dak- en thuisloosheid te bestrijden, zijn betrouwbare cijfers noodzakelijk: cijfers over zowel de omvang als de kenmerken van de doelgroep. De voorbije jaren werden er tellingen georganiseerd in verschillende steden en regio’s om dit in kaart te brengen. In onze regio zijn er echter nog geen wetenschappelijke onderbouwde cijfers beschikbaar. Daar willen we verandering in brengen door onze krachten te bundelen en samen te tellen!

Met dit ruime engagement en een daaropvolgende positieve beslissing omtrent onze regionale kandidaatstelling, zal de KU Leuven, met de steun van het Steunpunt tot bestrijding van armoede, in samenwerking met KINA een ‘point-in-time telling’ rond dak- en thuisloosheid organiseren op 18 oktober 2024.

Oproep!

Het Regionaal Welzijnscafé van 25 juni 2024 zal volledig in het teken staan van deze telling. Tijdens die dag openen wij onze deuren voor alle geïnteresseerde partners binnen het ruime werkveld en hopen wij hen op een boeiende manier te kunnen informeren en sensibiliseren om op 18 oktober mee te tellen. Het succes van deze telling is namelijk afhankelijk van de samenwerking met lokale diensten en organisaties die rechtstreeks of onrechtstreeks in contact komen met de doelgroep.

Hierbij denken wij aan OCMW’s, CAW’s en buurtwerkingen, maar ook aan jeugdhulporganisaties, NMBS, politie, wijkgezondheidscentra, geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen, de sector van personen met een beperking, armoedeverenigingen, woondiensten en sociale woonactoren, huizen van het kind, voedselbedeelpunten, mutualiteiten, …

Wij doen ook graag een warme oproep aan alle partners om dit verder te verspreiden binnen hun netwerk, zodat wij op deze manier alle relevante partners kunnen bereiken. Hieronder vind je onze flyer voor de kick-off op 25 juni terug met alle info en het belang en verloop van de regionale telling. Deze flyer kun je dus zeker ook verder delen met je netwerk.

Download de flyer

Twijfel je of jouw dienst een bijdrage kan leveren aan de telling? Heb je al vragen over de telling of het kick-off moment? Contacteer dan gerust onze coördinator – florian.mertens@kina.be.

Schrijf je in voor de Kick-off