Week van de Opvoeding

Lokaal Sociaal Beleid  |  12 maanden geleden

Op 16 mei gaat de Week van de Opvoeding op start. Van 16 mei tot 23 mei organiseren allerlei organisaties om opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar te maken. Ook bij KINA, die verschillende Huizen van het Kind helpt coördineren, dragen we hierbij mee mee!

Week van de Opvoeding: 16-23 mei

Opvoeden doe je niet alleen. Daarom benadrukt de Week van de Opvoeding het belang van het netwerk. Alle ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar, wat zorgt voor herkenning en steun.  Door de inzet en samenwerking van vele organisaties, verenigingen, gemeenten, lokale actoren die gezins- en opvoedingsondersteuning aanbieden en natuurlijk ook de grote diversiteit aan gezinnen die enthousiast deelnemen aan de activiteiten, bruist de Week van de Opvoeding elk jaar van leven.

Onder andere organisaties zoals EXPOO (het expertiscentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid) zetten tijdens de Week van de Opvoeding verschillende interessante thema’s in over opvoeden en al wat er bij komt kijken mee in de kijker. Neem zeker een kijkje op hun website.

Naar de website van EXPOO

KINA en opvoeden

KINA zelf heeft een hart voor opvoeden en coördineert enkele Huizen van het Kind op lokaal of regionaal niveau, Lokaal Loket Kinderopvang en nog veel meer! Onze stafmedewerkers Lokaal Sociaal Beleid zijn steeds druk bezig met het coördineren of uitrollen van projecten op maat van lokale besturen om het welzijn van ouderen en kinderen te verbeteren.

Benieuwd wat KINA en het team Lokaal Sociaal Beleid doet en wat het kan betekenen bij het opvoeden en welzijn van kinderen en ouders in jouw lokaal bestuur?

Naar pagina Lokaal Sociaal Beleid