Home
A tot Z |

Terugblik Inspiratiedag Sociaal Ondernemen

Op donderdag 26 mei organiseerden KINA p.v., IMSIR en Selab een Inspiratiedag Sociaal Ondernemen in GC 't Gasthuis in Wijnegem. Deze dag kaderde binnen de regierol sociale economie die KINA p.v., IMSIR en Selab uitvoeren voor 28 lokale besturen in het arrondissement Antwerpen.

De volledige fotoreeks en de presentaties van deze dag vind je hier!

Een 80-tal enthousiaste deelnemers van diverse pluimage (sociale economie, lokale besturen, koepelorganisaties, VDAB, ...) werden uitgedaagd om na te denken over samenwerking tussen de sociale en reguliere economie. Wat kan sociale economie betekenen voor een reguliere werkgever of lokaal bestuur? Hoe begin je aan een goed partnerschap met de sociale economie? Hoe kan je een overheidsopdracht strategisch zodanig inzetten dat je er de sociale impact mee vergroot? Sociale clausules opnemen in overheidsopdrachten, hoe doe je dat? Wat is het geheim van zo’n succesvolle samenwerking? Wat kan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekenen voor je onderneming of lokaal bestuur?


De dag werd gestart met een plenaire sessie waarop Greet Valck, kabinetsmedewerker van minister Liesbeth Homans, opende met een woordje vanuit het beleid. Vervolgens kwam VVSG de vernieuwde wet op de overheidsopdrachten toelichten en vanuit de Kempen gaf Bart Wuyts, directeur van SPK vzw, een aantal inspirerende voorbeelden van samenwerking. Na een korte pauze werden de deelnemers aan het denken gezet in drie workshops. Afsluitend werden er een aantal conclusies, uitdagingen en twistpunten bediscussieerd tijdens een panelgesprek, gemodereerd door Fatma Taspinar. Met de zon als hoofdrolspeler werd er ten slotte verbroederd tijdens een netwerklunch waar ontmoeting centraal stond. Uiteraard was deze dag ook voor de sociale economie een goede gelegenheid om hun product of dienstverlening in de verf te zetten; van de ijskar tot het decor: het werd allemaal geleverd door sociale economieondernemingen.
 © 2015 Kina, Alle Rechten Voorbehouden | the eForum Factory | Sitemap | Privacy verklaring